Kelas pada minggu ini membincangkan mengenai 3 perkara iaitu:
1. Profail Syarikat disampaikan oleh En. Mohd. Fairus Izwan bin Mustafa
2. Product Knowledge (Spirulina) disampaikan oleh PJE Pn Aspalela bt Tawal
3. Motivasi disampaikan oleh PJS Abd. Yadi Mohd Said
Kelas minggu ini dipengerusikan oleh saya sendiri Muhammad Tarmizi bin Abdul Rahman. Walaupun kehadiran ahli tidak begitu ramai, sekitar lebih kurang 10 orang, namun kelas mingguan ini tetap diteruskan seperti biasa kerana telah menjadi satu kemestian, kelas/kuliah/mesyuarat mingguan HPA akan tetap dijalankan tanpa mengambil kira kehadiran ahli yang ramai/tidak ramai.
Pada minggu ini saya ingin berkongsi dengan para pembaca sekelian mengenai product knowledge yang telah dibincangkan di dalam kelas ini, iaitu SPIRULINA.
Spirulina (Arthospira) adalah sejenis ganggang biru hijau dan sejak puluhan tahun yang lalu telah dijadikan makanan kesihatan melalui penelitian para ahli dunia. Makanan yang dikonsumi oleh manusia sekarang banyak menyebabkan terkumpulnya toksid dalam badan, sehingga menimbulkan pelbagai penyakit seperti kanser, sakit jantung, imuniti turun, fungsi organ menjadi lemah dan lain-lain. Hal ini merupakan masalah besar di negara-negara maju kerana 60% penyebab kematian disebabkan oleh faktor kekurangan zat-zat makanan.
1. Profail Syarikat disampaikan oleh En. Mohd. Fairus Izwan bin Mustafa
2. Product Knowledge (Spirulina) disampaikan oleh PJE Pn Aspalela bt Tawal
3. Motivasi disampaikan oleh PJS Abd. Yadi Mohd Said
Kelas minggu ini dipengerusikan oleh saya sendiri Muhammad Tarmizi bin Abdul Rahman. Walaupun kehadiran ahli tidak begitu ramai, sekitar lebih kurang 10 orang, namun kelas mingguan ini tetap diteruskan seperti biasa kerana telah menjadi satu kemestian, kelas/kuliah/mesyuarat mingguan HPA akan tetap dijalankan tanpa mengambil kira kehadiran ahli yang ramai/tidak ramai.
Pada minggu ini saya ingin berkongsi dengan para pembaca sekelian mengenai product knowledge yang telah dibincangkan di dalam kelas ini, iaitu SPIRULINA.
Spirulina (Arthospira) adalah sejenis ganggang biru hijau dan sejak puluhan tahun yang lalu telah dijadikan makanan kesihatan melalui penelitian para ahli dunia. Makanan yang dikonsumi oleh manusia sekarang banyak menyebabkan terkumpulnya toksid dalam badan, sehingga menimbulkan pelbagai penyakit seperti kanser, sakit jantung, imuniti turun, fungsi organ menjadi lemah dan lain-lain. Hal ini merupakan masalah besar di negara-negara maju kerana 60% penyebab kematian disebabkan oleh faktor kekurangan zat-zat makanan.
Manfaat Spirulina adalah:
1. Meningkatkan aktiviti anti-virus
2. Menurunkan kadar kolesterol
3. Menurunkan risiko serangan kanser
4. Meningkatkan daya tubuh badan
5. Mengurangkan keracunan pada ginjal
6. Meningkatkan jumlah mikroba lactobacillus yang terdapat di dalam usus
7. Mempercepatkan penyembuhan luka
8. Mengatasi masalah kekurangan zat/mineral
9. Mengurangi penderitaan akibat radiasi.
Komposisi (60 Kapsul per botol) :Spirulina
Dos :1-2 kapsul pagi, dan 1-2 kapsul malam (baik untuk anak-anak mahupun orang dewasa atau lanjut usia).
Harga PenggunaSemenanjung Malaysia: RM 30Sabah & Sarawak: RM 35
Harga Pengedar HPASemenanjung Malaysia: RM 24Sabah & Sarawak: RM 28
Nilai Mata (NM): 10